Završena ovogodišnja obuka za dule u Bosni i Hercegovini

jjlkdalkčalčala

Udruženje Prirodan Porod s ponosom objavljuje dovršetak ovogodišnje obuke za dule u Bosni i Hercegovini.  Nakon prve, prošlogodišnje obuke u Sarajevu, bila je ovo druga obuka  za dule u našoj zemlji.  Ove su godine, uz Udruženje Prirodan Porod, u organizaciji bili i članovi  tima bosanskohercegovačke firme Naturali d.o.o..  Pored 6 dula iz Bosne i Hercegovine, obuku su prošle i dvije učesnice iz Grčke, budući da se pod krovom međunarodne organizacije DONA International  koja certificiraju dule iz cijelog svijeta. Ovogodišnji novitet je dodatna pokrivenost još nekoliko gradova u našoj zemlji, pa tako sada porodilje iz Srednjobosanskog kantona na raspolaganju imaju dulu iz Gornjeg Vakufa, a banjalučanke su dobile pojačanje u vidu još jedne dule. Uz Sarajevo, i Istočno Sarajevo sada također ima opciju podrške majkama u svom mjestu. Obuka za dule u sklopu programa DONA International osposobljava svaku dulu za pružanje podrške ženama prije porođaja, na porođaju, i nešto kraćeg trajanja nakon porođaja.

Posebno se zahvaljujemo sponzorima, bez kojih ovogodišnja obuka ne bi bila ovako uspješna. Domaći brendovi Organlook i Dolisa – Inspired by Love pripremili su za svaku učesnicu poklon pakete, koji će omogućiti dobar start u radu. Također smo zahvalni Transform Sarajevo , Fitmama studiju i PU Bombon iz Sarajeva na posudbi osnovnih rekvizita za dobar rad. Uz čestitke novoj generaciji dula u našoj zemlji, zaključujemo ovogodišnje iskustvo obuke i želimo im puno sreće u radu.

Pošto ste već ovdje… …mi smo Udruženje koje opstaje zahvaljujući neumornom radu mama, najčešće u sitne sate nakon svakodnevnog posla i porodice, i to sve volonterski! Da bi naši projekti bili značajniji i veći ipak su potrebna neka sredstva. Ukoliko Vam se svidio ovaj članak te ukoliko podržavate naš rad, kliknite ovdje da nam donirate kako bismo proširili svoje djelovanje i pomogli i drugim mamama onako kako smo, nadamo se, pomogli i vama! Kada bi svako na pročitani članak donirao barem 1KM naš rad bi bio finansijski osiguran. Potrebna je samo minuta. Hvala vam što pomažete da porodi budu bolji u BiH.

Napišite komentar...