U Sarajevu obilježena Svjetska sedmica dula 2018.

DSC_3219

Ove godine su vremenske  prilike u Sarajevu za nas diktirale datum svečanosti  obilježavanja Svjetske sedmice dula. Okupile smo se 30.03. i u oksitocinskoj atmosferi, za koju su uvelike bile zaslužne naše divne gošće, obilježile ovu svečanost.

Prezentirani su dosadašnji napori NVO Prirodan Porod  u promidžbi dula kod nas i događaji na kojima su dule koje su nastavile suradnju s Udruženjem sudjelovale u protekle dvije godine. Osvrnule smo se na dvije obuke, koje su dosad organizirane u našoj zemlji i najavile treću po redu obuku za dule u BiH.

Dule su trudnicama priuštile djelić njege koju u trenucima porođaja pruža dula, nakon čega smo poslušale porođajnu priču poroda uz dulu i video isječak kompiliranih fotografija s tog poroda.

Ponuđeni su prigodni deserti i osvježenja, a i nagrade naših sponzora i dula. Zahvaljujući njima, s ove svečanosti nitko nije izašao bez osvojene nagrade.

DSC_3240DSC_3214DSC_3210DSC_3251DSC_3206DSC_3223DSC_3246DSC_3213DSC_3225DSC_3233DSC_3227DSC_3219DSC_3218

Pošto ste već ovdje… …mi smo Udruženje koje opstaje zahvaljujući neumornom radu mama, najčešće u sitne sate nakon svakodnevnog posla i porodice, i to sve volonterski! Da bi naši projekti bili značajniji i veći ipak su potrebna neka sredstva. Ukoliko Vam se svidio ovaj članak te ukoliko podržavate naš rad, kliknite ovdje da nam donirate kako bismo proširili svoje djelovanje i pomogli i drugim mamama onako kako smo, nadamo se, pomogli i vama! Kada bi svako na pročitani članak donirao barem 1KM naš rad bi bio finansijski osiguran. Potrebna je samo minuta. Hvala vam što činite da porodi budu bolji u BiH.

Napišite komentar...