Prirodan Porod dobija certificirane instruktorice za trudničke tečaje!

pp2

U Brežicama, Sloveniji od 26-29.09.2018 tekla je četverodnevna edukacija za nove instruktorice za trudničke tečaje u organizaciji hrvatske NVO Roda, slovenačke NVO Indo Anai i češke Aperio u sklopu Erasmus projekta te slijede dalje edukacije, praktični rad i čitanje štiva i u 2019 dok se projekat zvanično ne završi a polaznice ne zasluže svoj certifikat!

Opći cilj projekta je povećati znanje i kapacitete budućih roditelja, ohrabriti ih da postavljaju pitanja i da znaju svoje opcije, kako bi dugoročno, kroz pritisak odozdo, ostvarili pozitivne promjene u nacionalnim sustavima brige za majčinstvo.

Budući roditelji ne mogu donositi odluke temeljene na informacijama koje nemaju, niti mogu imati na raspolaganju opcije ako za njih ne znaju. Ovaj će projekt kroz trosmjerni pristup prema edukaciji odraslih koristiti inovativne metode kojima će se doprijeti do onih roditelja koji možda ne traže prenatalnu edukaciji i možda znaju koja pitanja postaviti, čak i ako žele dobiti više informacija.

Stoga ovaj projekt cilja na razvoj i pružanje visokokvalitetne, moderne edukacije budućih roditelja, koristeći pritom različite medije i načine kako bi se maksimiziralo shvaćanje i uložilo u znanje budućih roditelja. Ovaj će projekt također proizvesti inovativni kurikulum, koji se temelji na dokazima, a svrha mu je prenatalna edukacija koju će mentori i edukatori provesti u četiri zemlje i na četiri različita jezika. Cilj tih edukacija je obuhvaćanje udaljenijih i zabačenih područja u četiri zemlje partnerice na projektu. Dodatna vrijednost projekta leži u činjenici da će njegovi korisnici imati prilike učiti kroz mobilne tehnologije, kao i kroz one tiskane, audio i digitalne publikacije.

Izvor: http://www.roda.hr/udruga/projekti/edukacija-za-pozitivnu-trudnocu-porod-i-babinje/

Napišite komentar...