Svjetska Sedmica Dula – TUZLA

pp1

Ovaj mart obilježavamo Svjetsku sedmicu dula (World doula week) i u Tuzli!
Porod i Postpartum organizira obuke za dule u Bosni i Hercegovini već nekoliko godina zaredom. Približavamo biranje dule u trudnoći i na porodu kao bolju praksu i preporuku relevantnih izvora u svijetu, kao što je SZO, FIGO. Dula pomaže otkloniti strahove, riješiti nedoumice, pomaže s boljom pripremom za najveću svečanost u životu – porod.
Pripremile smo vam prezentaciju djelića pažnje i podrške koju dula pruža majci koja rađa.
Ovogodišnje slavlje obilježit će i projekcija dokumentarnog filma Doula!, koji prati porode majki koje su rađale uz dulu.
Imat ćemo priliku uživo poslušati iskustvo poroda s dulom u Tuzli i pogledati video prezentaciju poroda uz dulu.
Dula-savjetnica za dojenje govorit će o svemu na što buduće mlade majke trebaju obratiti pažnju za uspješno dojenje i odgovoriti na sva pitanja o dojenju iz relevantnih izvora.
Dula- die Trageschule savjetnica za nošenje približit će vam važnost povezivanja-bondinga i vrijednost nošenja u životu nove porodice.
U slavljeničkom duhu, pripremile smo za vas vrijedne nagrade i zakusku, a bit će dosta vremena za pitanja i upoznavanje.
Pozivamo vas da nam se pridružite, te vašim dolaskom podržite aktivizam za veći prodor dula u našem društvu i zdravstvenom sistemu.

Datum i vrijeme održavanja: 01.04.2018 od 12 do 15h

Mjesto: Fondacija Proljeće, Rudarska 72


Zahvaljujemo Fondaciji Proljeće, koja je prepoznala važnost bolje pripreme za porod i otvorila nam svoja vrata.

Jer je dula ono što svakoj majci treba. A bolji tretman zaslužuje svaka porodilja! Vidimo se!

Pošto ste već ovdje… …mi smo Udruženje koje opstaje zahvaljujući neumornom radu mama, najčešće u sitne sate nakon svakodnevnog posla i porodice, i to sve volonterski! Da bi naši projekti bili značajniji i veći ipak su potrebna neka sredstva. Ukoliko Vam se svidio ovaj članak te ukoliko podržavate naš rad, kliknite ovdje da nam donirate kako bismo proširili svoje djelovanje i pomogli i drugim mamama onako kako smo, nadamo se, pomogli i vama! Kada bi svako na pročitani članak donirao barem 1KM naš rad bi bio finansijski osiguran. Potrebna je samo minuta. Hvala vam što činite da porodi budu bolji u BiH.

Napišite komentar...