Potpisana saradnja sa Evidence Based Birth®

pp1

Čast nam je da najavimo nas sljedeći projekat koji započinje a to je prevod publikacija Evidence Based Birth®-a (u prevodu: Poroda zasnovanog na dokazima).

Naime, brend koji je osnovala medicinska sestra, doktor nauka – Rebecca Dekker iz SAD-a 2012. godine.  Projekat koji za cilj ima da većinu naučnih istraživanja i dokaza vezanih za porod, koji su bili samo u medicinskoj literaturi nedostupni široj javnosti, učini dostupnim upravo onima kojima najviše treba: porodiljama i njihovim porodicama. Sa misijom da se stvori nepristrasan izvor informacija o najnovijim, naučno zasnovanim dokazima glede poroda i rađanja.

Ukoliko ste trudni ili planirate biti trudni, Evidence Based Birth® je odlično polazište da se informišete oko naučnih saznanja za sve opcije u porodu, i način da započnete konverzaciju i da raspravite te opcije sa medicinskim osobljem koje vas vodi.

Do sada su ove informacije bile dostupne samo mamama koje znaju engleski jezik, a od sada će se stvoriti i baza podataka na bhs jezicima kako bi se jezička barijera uklonila i kako bi što više žena imalo koristi od saznanja koja trebaju biti svima dostupna!

Pošto ste već ovdje… …mi smo Udruženje koje opstaje zahvaljujući neumornom radu mama, najčešće u sitne sate nakon svakodnevnog posla i porodice, i to sve volonterski! Da bi naši projekti bili značajniji i veći ipak su potrebna neka sredstva. Ukoliko Vam se svidio ovaj članak te ukoliko podržavate naš rad, kliknite ovdje da nam donirate kako bismo proširili svoje djelovanje i pomogli i drugim mamama onako kako smo, nadamo se, pomogli i vama! Kada bi svako na pročitani članak donirao barem 1KM naš rad bi bio finansijski osiguran. Potrebna je samo minuta. Hvala vam što pomažete da porodi budu bolji u BiH.

Napišite komentar...