Obuka za dule u BiH 2018. – Prijave u toku!

pp1

Veliko zadovoljstvo nam je pozvati vas na trodnevnu DONA edukaciju za dule, treću godinu zaredom u Bosni i Hercegovini! Prijavite se i postanite dio vala promjene, osnaživanja i humanizacije poroda.

Mjesto i vrijeme održavanja je 04.-06.maj u Tuzli
Predavačica: Maria Andreoulaki, CD, BTD (DONA International)

Šta je DONA International?
Osnovana 1992. godine, DONA (Doulas od North America) je najstarija, najveća i vodeća svjetska institucija koja pod svojim krovom okuplja i certificira dule. S brojem certificiranih dula koji koji konstantno raste, trenutno ima više od 12000 certificiranih dula u preko 50 zemalja u svijetu. Certifikat za rad dulama koji izdaje DONA međunarodno je priznat, a fokus svake obuke je na zemlju u kojoj će dula primarno djelovati. DONA International dule potpisuju Etički kodeks i Standarde prakse, prevedene na njihov jezik i time se obavezuju na poštovanje visokih standardna koje je ova institucija postavila. Kada majke biraju DONA dulu, znaju da će dobiti profesionalnost i znanje čija je pozadina u medicini zasnovanoj na dokazima.

Ko je Maria Andreoulaki?
Maria Andreoulaki je CD & BDT(DONA International), DONA International regionalna predstavnica za zemlje Balkana, Refleksolog.

Maria se zainteresirala za poziv dule prije 20 godina, godinu dana nakon rođenja njezina prvog djeteta. Ubrzo se nakon toga odlučila na pohađanje odobrenih obuka za dule i započela s dr Michel Odentovom obukom, Paramana doula. Nakon toga je završila i ostale značajnije svjetske obuke za dule, među kojima se ističe DONA International, s kojima se nakon nekog vremena certificira kao regionalna predstavnica za zemlje Balkana i voditeljica obuke za dule. Maria trenutno izlaže na nacionalnim i međunarodnim konferencijama i podučava dule u mnogim zemljama. Suosnivačica je u nekoliko mreža za porođajni aktivizam. Svoje vrijeme posvetila je zdravlju i blagostanju žena, djece i porodica.

Šta znači to da je ovo edukacija za porođajne dule?
DONA International ima dvije odvojene edukacije za dvije vrste dula: porođajne i postporođajne dule. Porođajne dule pružaju podršku ženi prije i u toku poroda. Postporođajna dula pruža edukaciju, društvo i beskompromisnu potporu tijekom perioda babinja. Ova četverodnevna edukacija je namijenjena edukaciji budućih porođajnih dula.

Koje oblasti edukacija pokriva?
Edukacija se sastoji iz tri dijela: prenatalne edukacije, osnovama dojenja za dule i dula obuke. Edukacijom će biti pokrivena podrška na različitim vrstama poroda i medicinskih intervencija, uloga porođajne dule, tehnike komunikacije sa klijentom, tehnike olakšavanja porođajne boli, tehnike tješenja, proces certifikacije s DONA i drugo.

Prijavni formular:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSceVHwqXHj1sKhBqIYdp-ISPid6MjL1s80LYB2PzfIdLZBJWg/viewform

Više info na:
http://www.prirodanporod.com/clanci/dule/
https://www.dona.org/

Pošto ste već ovdje… …mi smo Udruženje koje opstaje zahvaljujući neumornom radu mama, najčešće u sitne sate nakon svakodnevnog posla i porodice, i to sve volonterski! Da bi naši projekti bili značajniji i veći ipak su potrebna neka sredstva. Ukoliko Vam se svidio ovaj članak te ukoliko podržavate naš rad, kliknite ovdje da nam donirate kako bismo proširili svoje djelovanje i pomogli i drugim mamama onako kako smo, nadamo se, pomogli i vama! Kada bi svako na pročitani članak donirao barem 1KM naš rad bi bio finansijski osiguran. Potrebna je samo minuta. Hvala vam što činite da porodi budu bolji u BiH.

Napišite komentar...