Obilježavanje “Svjetske sedmice dula” – SARAJEVO

pp1

Ovaj mart obilježavamo Svjetsku sedmicu dula (World doula week).

Porod i Postpartum organizira obuke za dule u Bosni i Hercegovini već nekoliko godina zaredom. Približavamo biranje dule u trudnoći i na porodu kao bolju praksu i preporuku relevantnih izvora u svijetu, kao što je SZO, FIGO. Dula pomaže otkloniti strahove, riješiti nedoumice, pomaže s boljom pripremom za najveću svečanost u životu – porod.

Pripremile smo vam prezentaciju djelića pažnje i podrške koju dula pruža majci koja rađa.

Ovogodišnje slavlje obilježit će i projekcija dokumentarnog filma Doula!, koji prati porode majki koje su rađale uz dulu.
Imat ćemo priliku uživo poslušati iskustvo poroda s dulom i pogledati video prezentaciju poroda uz dulu u našoj zemlji.
U slavljeničkom duhu, pripremile smo za vas vrijedne nagrade i zakusku, a bit će dosta vremena za pitanja i upoznavanje.
Pozivamo vas da nam se pridružite, te vašim dolaskom podržite aktivizam za veći prodor dula u našem društvu i zdravstvenom sistemu.

Datum i vrijeme održavanja: 30.03.2018 od 18 do 21h

Mjesto održavanja: Prostorije ŽEO Kewser, Ulica Valtera Perića 2

Jer je dula ono što svakoj majci treba 🙂

Vidimo se!

Pošto ste već ovdje… …mi smo Udruženje koje opstaje zahvaljujući neumornom radu mama, najčešće u sitne sate nakon svakodnevnog posla i porodice, i to sve volonterski! Da bi naši projekti bili značajniji i veći ipak su potrebna neka sredstva. Ukoliko Vam se svidio ovaj članak te ukoliko podržavate naš rad, kliknite ovdje da nam donirate kako bismo proširili svoje djelovanje i pomogli i drugim mamama onako kako smo, nadamo se, pomogli i vama! Kada bi svako na pročitani članak donirao barem 1KM naš rad bi bio finansijski osiguran. Potrebna je samo minuta. Hvala vam što činite da porodi budu bolji u BiH.

 

 

Napišite komentar...