Naše Udruženje se obogatilo jednim Evidence Based Birth instruktorom – a šta je to?

EBB badge

Naše Udruženje se obogatilo jednim Evidence Based Birth instruktorom, kako bismo nepristrasne, naučne i najnovije informacije i saznanja o porodu i rađanju mogli pružati i na našem podneblju.

Evidence Based Birth je brend zasnovan na istim principima kao i ‘evidence based medicine’ – odnosno ‘medicina zasnovana na dokazima’ koja je vodeći medicinski model od 1990-tih, sada pretočena i u ‘porod zasnovan na dokazima’.

Porod i rađanje zasnovano na medicinski relevantnim dokazima vjerujemo da je obavezno da bude dostupno svim roditeljima ali i medicinskoj struci u cilju kontinuiranog napredovanja. To je područje stalnog napretka, jer da bi neka praksa iz naučno dokazanog benefita ili naučno dokazane štete zaživjela u praksi – potrebno je 15-20 godina!

Roditelji su ti koji insistiranjem na najsavremenijoj njezi ovu praksu oživljavaju i njeno utemljenje iz knjiga u porađaone ubrzavaju, stoga, ne nipodaštavajte svoj doprinos!

Brend Evidence Based Birth upravo nudi ovakve kontinuirane edukacije koje su priznate od strane udruženja babica i ljekara SADa.

Radujemo se skorim eventima i publikacijama koje nose oznaku kvalitete – Evidence based birth!

Napišite komentar...