Direktorij certificiranih bh.dula

pp1

Iako smo u više navrata pokušali napraviti album aktivnih bh.dula od te ideje smo odustali jer je jako teško upratiti ko u određenom trenutku dulari jer dosta dula u datom momentu svog života odluči da se ne bavi aktivno dularenjem ili se odluči baviti honorarno u slobodno vrijeme, dakle ograničenih kapaciteta i slično.

Međutim, kao organizacija koja poštuje i promoviše dule kao profesionalno zvanje, koja radi na organizovanju njihovih legitimnih obuka za čije potrebe se dovode edukatorice van prostora BiH, i koja radi na kontinuiranoj edukaciji dula, osjetili smo da nam je dužnost da ipak izložimo direktorij svih dula na prostoru BiH koje su prošle zvanične obuke. Na taj način svaka majka ima nezavisnu adresu gdje može provjeriti da li je paket dula usluga koju plaća od certificirane dule ili ne. U krajnjem slučaju, ta vrsta certifikacije je dokument koju svaka dula treba da izloži klijentici na njen zahtjev.

Da, postoje samouke ‘dule’, kao što postoje i samouke maserke, samouki stolari i samouke kozmetičarke…ali svaka osoba tj. svaki klijent treba da zna da li plaća nečiju urođenu izvrsnost za određeni poziv ili pak plaća profesionalno znanje, obuku, kontinuiranu edukaciju. To je barem fer. Samoukost ne treba da se provlaći kroz gužvu i graju educiranog osoblja i na taj način zarađuje svoj dinar.

Ovim se nadamo da ćemo pomoći majkama da izaberu uslugu kakvu su voljne da plate i da budu valjano informisane za svoj novac.

U nastavku spisak certificiranih dula u BiH (abecednim redom):

1. Aida S.B.
2. Aida Š.
3. Almedina Hi.
4. Almedina Hu.
5. Amela M.
6. Amila T.
7. Amina P.K.
8. Amira Ć.
9. Azra H.K.
10. Brankica Š.
11. Dalila S.K.
12. Dolores R.
13. Dragana T.
14. Dženana Č.B.
15. Elvira Z.
16. Enisa M.S
17. Irvana T.
18. Jasmina B.G.
19. Jasmina Z.
20. Leila S.
21. Mirha S.
22. Nepu Š.
23. Nermina M.
24. Sabina M.
25. Samra B.
26. Tamara I.
27. Tihana Č.
28. Vesna J.
29. Vildana Z.

Napišite komentar...