Baby Bump škola: Radionica s Arminom dr Rovčanin-Osmanović

DSC_5292

U subotu, 10.11., održana je Radionica s ginekologom, a gošća predavačica bila je Armina dr Rovčanin-Osmanović. U prepunoj sali Transform studija u Sarajevu dr Rovčanin-Osmanović je obradila teme očekivanog termina poroda, faza porođaja, kao i medicinskih intervencija u porodu. Naglasak radionice bio je na poboljšanju komunikacije između porodilje i medicinskog osoblja, kojim bi, pored osnovnog standarda zdrave majke i bebe, ishod porođaja bilo i jedno divno i zadovoljavajuće iskustvo.

Divno iskustvo podijelila je i mama Ena, koja se u Općoj bolnici Abdulah dr Nakaš porodila prije 40 dana uspješnim vaginalnim porođajem nakon carskog reza, a porođaju je prisustvovala upravo dr Rovčanin-Osmanović. Ovakve pozitivne, iako još uvijek, nažalost, rijetke priče, važno je i potrebno isticati u zemlji, u kojoj je trenutno stopa carskog reza u usponu, s nikad višim postotkom.

Baby Bump škola projekat je psihofizičke pripreme za porod, koji je započao s radom u januaru 2018. godine, a nastao je saradnjom prof tjelesnog i sporta Arijane Baždarević i voditeljica tečaja pripreme za porod Amire dr Ćerimagić i Dolores Radonić. Sastoji se od fizičkog i teoretskog dijela, oslanjajući se na smjernice koje preporučaju relevantni izvori za trudnoću i porod, a koji se oslanjaju na medicinu zasnovanu na dokazima. Škola bilježi već nekoliko generacija zadovoljnih porodilja, čiju informiranost i spremnost na porođaju prepoznaje osoblje sarajevskih rodilišta.

Ukoliko se želite prijaviti ili nekome želite pokloniti divan poklon pripreme za porod, možete to učiniti putem naše FB stranice na Baby Bump škola za trudnice i porodilje na FB

DSC_5289
DSC_5293
DSC_5282

Piše: Prirodan Porod

Napišite komentar...